Google wijzigt Search Console Zoekanalyse Rapport

Google wijzigt Google Search ConsoleZag jij de afgelopen tijd ook een daling van je gemiddelde positie in de Google Search Console?

Geen zorgen! Het gaat hier gewoon om een kleine aanpassing aan het Zoekanalyse Rapport, er is niets geks aan de hand met je website.

Google heeft de manier waarop de statistieken berekend worden gewijzigd, met als doel accuratere cijfers te tonen wat betreft de lagere positioneringen. De wijziging kan er voor zorgen dat het lijkt alsof je lager rankt en/of dat je vertoningen stijgen.

De aanpassing veroorzaakte nogal wat onnodige paniek in de sector, sommigen dachten dat hun site klappen kreeg. Anderen dachten dat het gewoon een bug was. Maar intussen heeft Google laten weten dat het hier gewoon gaat om een aanpassing en dat er in de praktijk dus niets veranderd is. Je website rankt dus niet écht lager dan vroeger, dat lijkt alleen maar zo omdat de cijfers nu accurater zijn.

Hoe accuraat zijn die cijfers dan precies zul je je misschien afvragen. Wél, Russ Jones van Moz zocht het uit en dat viel nogal tegen. Je leest er meer over in het artikel Moz Sceptisch over nauwkeurigheid van Google Search Console Reports.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.