Google test mobile-first Index en stuurt webmasters binnenkort berichten over problemen

Google mobile first indexZoals de meeste lezers al zullen weten is Google bezig de mobile-first index te testen op een kleine groep (nietsvermoedende) gebruikers.

John Mueller van Google liet laatst in een Google Webmaster Hangout weten dat ze er nog steeds mee bezig zijn.

Ook zei hij dat webmasters binnenkort berichten via de Google Search Console kunnen verwachten als er problemen zijn met hun site met betrekking tot de mobile-first index. Zoals reeds eerder gemeld wordt de mobile-first index niet in één keer ingevoerd maar in verschillende stappen.

Eerst worden alleen de websites opgenomen die zeker compatibel zijn met deze nieuwe manier van indexeren (zoals responsieve websites). Daarna pas gaan ze verder werken met de sites die niet geschikt zijn bevonden.

Deze sites zullen berichten ontvangen via de Google Search Console waarin (vermoedelijk) zal staan wat je kunt doen om de problemen op te lossen. Hoe het daarna verder moet is niet duidelijk. Ik vermoed dat Google niet compatibele sites nog een bepaalde periode zal tolereren totdat het merendeel van de schaapjes over de dam is om daarna de ‘klassieke desktop index’ helemaal te lozen.

Als je niet begrijpt wat ik allemaal schrijf is het handig om eerst het artikel: Is jouw website klaar voor de Google mobile-first index? te lezen. Daarin staat meer informatie over deze uiterst belangrijke Google update. Als je er nog nooit van hebt gehoord is het nu echt tijd daar iets aan te doen want deze update zal zeer waarschijnlijk in het jaar 2018 gaan plaatsvinden en dat duurt niet zo heel lang meer!

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.