Google straft verkeerd gebruik van favicons af

De nieuwe layout van de mobiele zoekresultaten van Google leidt zowel tot kritiek als tot experimenten. Beide kun je verwachten: mensen houden niet van veranderingen en SEO’ers zoeken de randjes op, al is het maar voor het experiment. Verkeerd gebruik van de favicons in de mobiele zoekresultaten wordt nu ook direct afgestraft door de zoekmachine.

Regels zijn regels, toch?

De zoekmachine beroept zich uiteraard op zijn eigen regels, waaronder die dat ongepaste favicons niet zijn toegestaan. Als voorbeeld noemt Google zelf swastika’s, maar er was ook een online marketeer die experimenteerde met zijn favicon:

Tweet van SEO-specialist Bill Hartzer over zijn experiment met 'Ad' als favicon.

Bill Hartzer zag een uitdaging in ‘Ad’ als favicon, omdat in de Engelstalige zoekresultaten ‘Ad’ bij de betaalde zoekresultaten staat. Dat werkte. Tot Google het ontdekte, waarna ze de favicon vervingen door de standaard favicon: een wereldbolletje.

Ongepaste favicons worden vervangen

Het eerder genoemde voorbeeld van Google zelf, de swastika, wordt als favicon gebruikt door een Amerikaanse nazi-website. Deze wordt inmiddels ook door Google vervangen door de standaard favicon.

Meer hierover op SEroundtable.com.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)