Google rolt September 2022 Core Update uit

Na de Helpful Content Update rolt Google alweer een grote algoritme-update uit. Dit keer is het de September 2022 Core Update waarvan de uitrol vandaag is begonnen.

Gemiddeld twee Core Updates per jaar

Sinds Google is begonnen met het aankondigen van grote updates zijn er gemiddeld twee Core Updates per jaar. Meestal is het er een in het eerste halfjaar, en een tweede in het tweede halfjaar. 2021 was een uitzondering, toen Google in juni en in juli een Core Update uitrolde. De September 2022 Core Update is de tweede van 2022, na de May 2022 Core Update.

Zoals gebruikelijk kondigde Google deze update aan op Twitter:

Weinig nieuws onder de zon

Het gaat zoals we gewend zijn: een aankondiging met verwijzing naar Googles eigen overzicht met updates en daarbij dat ze die pagina updaten wanneer de update volledig is uitgerold. De zoekmachinegigant wil ook nog weleens verwijzen naar hun blog over core updates.

Versterkt de September 2022 Core Update de Helpful Content Update?

Googler Danny Sullivan -verantwoordelijk voor de communicatie vanuit Google- reageerde op Twitter op een discussie met de opmerking dat de effecten van de Helpful Content Update versterkt zouden kunnen worden door deze core update:

Nu is de Helpful Content Update alleen uitgerold voor de Engelstalige zoekresultaten en heeft een core update altijd wereldwijd effect, dus zal dit voor het Nederlandse taalgebied geen impact hebben.

Meer over twee weken?

Volgens Google duurt het uitrollen van deze core update ongeveer twee weken en vermelden ze op hun pagina over de algoritme-updates wanneer deze daadwerkelijk helemaal is uitgerold. Rond die tijd kunnen we de balans mogelijk opmaken. Al kan het ook zijn dat er -zoals vaker met de core updates- weinig nieuws onder de zon is.

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.