Google rolt de January 2020 Core Update uit

Google kondigde op 13 januari al aan dat er weer een core update aan zat te komen. Ze noemen het de “January 2020 Core Update”. Ik zag zelf nog niet veel beweging, maar daar lijkt nu stilletjes aan verandering in te komen.

Sinds 15 januari zie ik behoorlijke fluctuaties. Ben benieuwd of jullie er ook iets van merken en vanaf welke datum. Laat het hieronder weten in een reactie 😉

Statistieken van 5 januari 2020 tot 16 januari 2020 via SEOradar.nl

Het is fijn dat Google nu eindelijk updates aankondigt en een naam geeft, maar voor de rest is er natuurlijk weinig veranderd. We krijgen niets te horen over de aard van de updates, of wat je moet doen als je site getroffen is. We moeten het zien te rooien met hetzelfde algemene advies als altijd.

En deze keer lijkt er ook niet echt een patroon in te zitten zoals bij de Google Medic Update in 2018. Wat ervoor zorgt dat er verder weinig over te schrijven valt. Mocht je er zelf iets aan toe te voegen hebben dan lees ik het graag via een reactie onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.

2 reacties

    1. Google laat vrijwel nooit weten wat er onderdeel is van een algoritme-update. Bij de Core Updates sowieso al niet. Slechts in een enkel geval, zoals de Speed Update en Page Experience geven ze daar enige informatie over.

      Bij deze Core Updates kijken vooral internationale specialisten naar wat zij zien veranderen en wat volgens hen daar dan de oorzaken van zijn. Ook dat zijn geen zekerheden, het zijn verbanden die gelegd worden waaruit zij (voorzichtige) conclusies trekken.

      Waar je sowieso altijd rekening mee moet houden is dat je jouw gebruiker voorop stelt. Doe je dat, dan weet je zeker dat je werkt volgens de richtlijnen van de zoekmachine en als je dan alsnog slachtoffer wordt van een update als deze, kan dat op termijn nog weleens teruggedraaid worden, of je zult toch moeten kijken of de pagina’s waarmee je daalt in de zoekresultaten wel echt aan alle richtlijnen voldoen. Daarnaast is het zaak niet te onderschatten dat de concurrentie ook invloed heeft, dus als die net iets beter hun best hebben gedaan, kunnen ze ook winnen in Google en is dat niet per se (alleen) te wijten aan een algoritme-update.

Reacties zijn gesloten.