Google bevestigt meerdere grote updates in februari 2020

Danny Sullivan heeft min of meer bevestigd dat ze bij Google begonnen zijn met het uitrollen van meerdere grote updates in het weekend van 9 februari (ook al was de bevestiging vrij impliciet).

Deze updates lijken nog niet helemaal te zijn uitgerold, want bijna alle Google Ranking Trackers staan nu nog steeds zwaar in het rood. Het is dus zeker nog niet voorbij!

Zoals gewoonlijk worden we weer compleet in het ongewisse gelaten wat betreft de aard van de updates. Het is in elk geval geen core update deze keer, anders hadden ze het wel gezegd. Maar het zijn duidelijk geen kleine updates!

Dat merk ik niet alleen zelf, het is ook te merken als je even rondkijkt op de nieuws-sites en forums over SEO. Veel Webmasters en SEO specialisten hebben het erover en delen screenshots van statistieken.

Danny Sullivan’s bevestiging via Twitter:

Op de Nederlandse Google Ranking Tracker SEOradar, zijn de updates duidelijk te zien:

Statistieken van 15 januari 2020 tot 13 februari 2020 via SEOradar.nl
Statistieken van 15 januari 2020 tot 13 februari 2020 via SEOradar.nl

De fluctuaties zijn veel heftiger dan degene die we te zijn kregen tijdens de laatste core update in januari 2020, of de Google Bert update van vorig jaar. Niet alleen op SEOradar, maar ook in de andere algoritme trackers zoals Mozcast, SEMrush Sensor, Google Grump, SERP Metrics, Rankranger en Algoroo.

Online geroezemoes:

Zie jij ook wat gebeuren in je website statistieken? Of heb je meer informatie voor ons over deze updates? Laat dan een bericht achter via het reactieformulier onderaan deze pagina.

The following two tabs change content below.

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.