Favicon verdwenen uit Google desktop SERP

Terwijl in 2020 de favicons hun weg vonden in de desktop-zoekresultaten in Google, lijken ze in oktober 2021 weer verdwenen. Op mobiel worden nog wel favicons getoond in de SERP’s, bij alle zoekopdrachten in desktop search blijft de zoekresultatenpagina verschoond van favicons. Is dit definitief of is het een test, is dan de vraag.

Test of definitief?

“Always be testing” gaat natuurlijk ook op voor de grootste ondernemingen ter wereld, waaronder Google. Dus is de vraag of er sprake is van een test of dat dit ongemerkt getest is en definitief uitgerold is. Feit is dat we op 26 oktober 2021 uitgebreid hebben gegoogeld op desktop en anderen hebben gevraagd en niemand meer favicons ziet verschijnen in de desktop SERP’s van Google

Favicons in SERP van korte duur

Zoals wel vaker bij Google lijkt de favicon in de SERP iets van korte duur te zijn geweest. Nadat eerder bijvoorbeeld de auteursfoto’s verdwenen, lijkt het nu dus de beurt aan de favicon. Maar waarom zie je de favicon dan nog wel in de mobiele zoekresultaten? Komen ze misschien toch weer terug in de desktop SERP’s? Het zou niet voor het eerst zijn, in januari 2020 waren ze ook even verdwenen en kwamen ze daarna weer terug.

Zie jij nog favicons in de desktop zoekresultaten? En wat verwacht jij? Is het een test of zouden ze nu voorgoed verdwijnen?

The following two tabs change content below.
Volbloed Fries, opgegroeid in Apeldoorn. SEO- en conversie-specialist bij Optimus Online en sinds 2019 eigenaar van SEOnieuws.com. Gebiologeerd door online marketing en het schrijven van zoekmachinevriendelijke webteksten.

Laatste berichten van Nathan Veenstra (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *