Binnenkort direct je eten bestellen zonder Google te verlaten

Google is in Amerika begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie om het bestellen van je lunch of diner nog gemakkelijker te maken. Een volgend initiatief van de zoekmachine om de user experience te verbeteren. Het is er namelijk mogelijk om als gebruiker direct via Google Search, Maps of Assistant eten te bestellen bij een lokale restaurant.

Deze diensten worden aangeboden in samenwerking met bestaande bezorgservices zoals Delivery.com, Grubhub en DoorDash.

De werking zal hetzelfde zijn als het direct via Search kunnen reserveren van een tafel bij een restaurant. Je klikt op ‘Order Now’ en begint met het kiezen, bestellen en betalen van je eten zonder dat je de zoekresultaten van Google hoeft te verlaten.

Eten bestellen direct via Google Search in Amerika.
Tafel reserveren direct in Google Search.

In Nederland en België is het dus nog niet mogelijk

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Google deze functie ook in de Nederlandse en Belgische Search zal uitrollen. Ze zullen hier echter eerst nog een partner of meerdere partners voor moeten vinden.

Het ligt dan ook voor de hand dat Thuisbezorgd en hun Belgische dochteronderneming Takeaway.com (als Nederlandse en Belgische tegenhangers van Delivery.com) in dit gat zullen springen en hun marktaandeel in de branche van bezorgdiensten van voedsel nog meer zullen verstevigen. Of is een concurrent in staat om voor een verrassing te zorgen?

The following two tabs change content below.

Nick Brendel

SEO-specialist in spé
Dagelijks met SEO aan de haal. Verslaafd aan het verbreden van mijn kennis op dit gebied. En op SEOnieuws.com als auteur actief om het laatste SEO nieuws, tips & tricks met jou te delen.

2 reacties

 1. Goed artikel Nick.
  Denk dat we in de toekomst meer en meer naar deze methodes gaan zonder dat we Google moeten verlaten. Dit zien we trouwens ook bij het boeken van hotels. (Enkel de betaling is nog niet mogelijk en word je doorgestuurd)
  Ook is Google zelf bezig (in de us) met het verkopen van “leads” in verschillende branches. Wat op termijn ook perfect geïntegreerd kan worden binnen hun systeem. (Aanvragen van prijsoffertes).
  Alles wat te zien krijgen nu is in een soort van snippet vorm in de toekomst zal dan ook zeker structured data een zeer belangrijke rol gaan krijgen alsook de Google My Business pagina’s (of Google sites).
  Het zou ook voor Google zelf beter zijn om alles binnen hun platform te houden door de zogezegde “linktaks” die er (misschien) gaat aankomen.

  1. Dank je wel, Jan!
   Dat zit er inderdaad dik in. Google heeft met haar positie de kracht om steeds meer via hun SERPs direct aan de gebruiker aan te bieden.
   Ik ben dan ook benieuwd wat de volgende gaat worden.

Reacties zijn gesloten.