De nieuwste Google Mijn Bedrijf functionaliteiten

Een volledig geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-account kan een essentiële bijdrage leveren aan je SEO-strategie.

Daarom is het belangrijk dat je bedrijfsprofiel te allen tijde up-to-date is. Op 20 juni heeft Google een aantal nieuwe functionaliteiten gelanceerd om je lokale business naar het volgende niveau te tillen. Welke functionaliteiten dat zijn? Dat lees je hieronder.  

Lees ook: Google Mijn bedrijf menu & diensten nu wereldwijd beschikbaar

Google Mijn bedrijf gebruikers kunnen een unieke URL creëren

Google geeft haar gebruikers de mogelijkheid om een korte URL aan te maken voor Google Mijn Bedrijf met de bedoeling om het makkelijker te maken jouw bedrijfsprofiel te delen. Na het aanpassen van de naam wordt deze in behandeling genomen. Dat ziet er als volgt uit:

Nadat alles in behandeling is genomen kan je het Google Mijn Bedrijf-profiel direct benaderen via: “g.page/[jegekozennaam]. Ideaal. 

Als je de volgende stappen volgt, ben je in no time klaar:

  1. Open je Google Mijn Bedrijf-account;
  2. Klik vanuit het menu op informatie;
  3. Zet bij het @ teken je gewenste naam. 

Trek nieuwe klanten aan met aanbiedingen

Google heeft voor gebruikers een nieuwe mogelijkheid ontwikkeld om aanbiedingen te delen met nieuwe klanten. Zodra een klant op volgen/follow klikt, kunnen ze automatisch aanbiedingen ontvangen. Deze zullen opgeslagen worden in de map aanbiedingen.

Het gebruiken van omslagfoto’s 

Google Mijn Bedrijf gebruikers kunnen nu zelf gemakkelijk hun hoofdafbeelding aanpassen. Dit was al enige tijd beschikbaar, maar er was geen garantie of Google ervoor zou kiezen. Met deze update is dat verleden tijd. Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien? Daar moeten we nog even op wachten. Wij verwachten mooiere Google Mijn Bedrijf-profielen.

Een nieuwe manier om logo’s te gebruiken

Net als het gebruiken van omslagfoto’s is het gebruiken van logo’s niet nieuw. Alleen zullen ze nu prominenter worden toegepast. Zo zullen logo’s steeds belangrijker worden. Het is ook een extra manier om de aandacht te trekken bij bezoekers. Heb je jouw logo toegevoegd, dan merk je het in de komende dagen in de rechterbovenhoek van je profiel, mits je alle basis informatie hebt ingevuld. Een ideale manier om extra merkbekendheid te creëren.

Word creatief met foto’s

Het ziet er naar uit dat bedrijven straks op een nieuwe manier foto’s kunnen delen. Daarnaast kunnen bedrijven meer context geven aan hun geüploade foto’s. Google zegt dat ze dit binnenkort gaan introduceren onder de naam: Photo captions. Zo kunnen bedrijven een verhaal vertellen achter de geüploade foto’s of producten. Het doet mij denken aan Instagram.

Een nieuwe manier om je bedrijf te promoten

Google heeft ook een website ontwikkeld waar bedrijven toegang hebben tot een offlinemarketingkit. Dat wil zeggen dat je als bedrijf de beschikking hebt over een collectie unieke posters, social posts en meer opties om je bedrijf offline te promoten. Denk bijvoorbeeld aan een psychiater die haar kantoor kan opfleuren met toffe Google reviews. Verder draagt dat ook bij aan de betrouwbaarheid van een bedrijf. Een erg leuke ontwikkeling.

Bouwen aan je Google Mijn Bedrijf betaalt zich uit

Momenteel zijn nog niet alle functionaliteiten beschikbaar, maar wij verwachten dat ze de komende weken toegevoegd zullen worden. De een zal het dus sneller krijgen dan de ander.

Doordat er steeds meer functionaliteiten toegevoegd worden, is het belangrijker dan ooit om je Google Mijn Bedrijf bij te houden. Wel functionaliteiten heb jij al voorbij zien komen?

The following two tabs change content below.

Jennerino Bleekman

Online Marketing Specialist bij Weddingdeco.nl
Ik ben een Online Marketing Specialist die niet stil kan zitten. Letterlijk. Daardoor ben ik altijd enthousiast om iedere dag iets nieuws te leren op het gebied van Online Marketing.

Laatste berichten van Jennerino Bleekman (toon alles)