Ai! LinkedIn gede-indexeerd op Google

De Search Console van de zoekmachine Google zal voor velen bekend terrein zijn. Veel webmasters gebruiken dit platform om te ‘communiceren’ met Google. Zo kunnen websites handmatig toegevoegd worden, indexaties aangevraagd worden en geeft de zoekmachine tips om bijvoorbeeld snelheid en mobiele bruikbaarheid te verbeteren. Daarnaast zorgt de Search Console voor ongekend veel waardevolle data over een property en relevant zoekgedrag. 

Toch is het gebruik van dit platform niet altijd even eenvoudig. Zeker voor de eenpitters onder ons is het fijn om te horen dat ook grotere organisaties nog problemen ondervinden met indexatie in Google. Een voorbeeld van zo’n grotere organisatie is LinkedIn, met meer dan 690 miljoen gebruikers wereldwijd. Begin mei bleek namelijk dat www.LinkedIn.com niet meer vindbaar was via Google.

LinkedIn’s indexatie problemen met de Search Console

Donderdagnacht werd duidelijk dat LinkedIn niet langer geïndexeerd was in Google’s zoekmachine. David Sedley was de eerste die op Twitter deze gebeurtenis onder de aandacht bracht:

Er is geen directe verklaring voor de de-indexatie naar buiten gebracht. Niet van Googles kant, niet van LinkedIn zelf. Wel heeft John Muellers tweet wellicht betrekking tot deze gebeurtenis. Mueller tweette dat wanneer de http-versie van een property verwijderd wordt, de volledige site uit de Search Console verwijderd wordt. Dus ook de https-, www- en niet-www-versie van een property. 

Het is dus waarschijnlijk dat een SEO’er bij LinkedIn de website uit Google gehaald heeft door de instellingen van de Search Console aan te passen. Het heeft LinkedIn uiteindelijk minder dan een etmaal gekost om de site weer geïndexeerd te krijgen.

Daling zichtbaarheid LinkedIn
Ook in Sistrix is de daling in zichtbaarheid terug te zien.

Over Google Search Console

Voor SEO’ers met beperkte kennis van de Search Console is het fijn om te weten dat fouten dus iedereen overkomen én deze op te lossen zijn. De impact die de Search Console kan hebben op de vindbaarheid van je website is enorm, zowel positief als negatief. Op SEOnieuws.com vind je tientallen artikelen over Search Console die je helpen om dit platform beter te gebruiken.

The following two tabs change content below.
Als freelance online marketeer werkt Vincent dagelijks aan de websites van verschillende ondernemingen. Van eenpitters tot groot mkb, Chent Creative helpt ondernemers met online problemen en vraagstukken. Zo werkte Chent Creative onlangs aan webdesign, zoekmachine optimalisatie, vormgeving en social media marketing. Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Vincent!

Laatste berichten van Vincent van Brakel (toon alles)