Behoorlijke fluctuaties in de positioneringen van websites de afgelopen weken

De afgelopen 14 a 15 dagen zie ik op SEOradar.nl behoorlijke fluctuaties in de positioneringen van websites in Nederland. De fluctuaties zijn ongeveer gestart rond 22 Juli 2017 met een paar topdagen rond 26 en 31 Juli 2017 en rond 2 en 5 augustus 2017.

Het is mooi om te zien dat SEOradar.nl ook enigzins gelijk loopt aan de al langer bestaande Google Algoritme Trackers zoals SEMrush Sensor, SERPmetrixs Flux, Google Grump, SERP watch, Rank Risk Index, enz..

Algemene fluctuaties 9 Juli tot 7 Augustus 2017
Algemene fluctuaties 9 Juli tot 7 Augustus 2017

 

Vooral als je gaat kijken naar de Google fluctuaties voor lokaal gerichte zoekopdrachten (net beschikbaar gemaakt voor iedereen) zie je dat er grote overeenkomsten zijn:

Lokale fluctuaties 9 Juli tot 7 Augustus 2017
Lokale fluctuaties 9 Juli tot 7 Augustus 2017

 

SEMrush Sensor 9 Juli tot 7 Augustus 2017
SEMrush Sensor 9 Juli tot 7 Augustus 2017

 

SERPmetrics Flux 6 Juli tot 6 Augustus 2017
SERPmetrics Flux 6 Juli tot 6 Augustus 2017

 

Google Grump 7 Juli tot 7 Augustus 2017
Google Grump 7 Juli tot 7 Augustus 2017

 

SERP Watch 25 Juni tot 7 Augustus 2017
SERP Watch 25 Juni tot 7 Augustus 2017

Sommige Google Trackers zijn sneller dan anderen, soms zie je bijvoorbeeld een dag verschil. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de manier van tracken en de hoeveelheid getrackte trefwoorden.

Ik heb intussen in de achtergrond verder gewerkt aan SEOradar.nl, en als alles goed gaat ga ik daar op den duur meer data over delen. Ik doe het stapsgewijs. De tool is nog steeds in ontwikkeling. En voor ik hier op seonieuws.com allerlei conclusies ga trekken over de metingen, wil ik zelf wel zeker zijn dat de data goed is.

De tool is per slot van rekening nog vrij nieuw en ik moet hem zelf ook nog leren vertrouwen, kwestie van alles goed in de gaten te houden, steekproeven te doen en regelmatig te vergelijken met andere Google Algoritme Trackers.

Voorlopig ziet het er allemaal goed uit moet ik zeggen dus daar ben ik wel heel blij mee. Achter de schermen werk ik verder aan extra functies, en vanaf die goed genoeg zijn, zal ik die ook vrijgeven aan het publiek.

Ik heb intussen alle sites en trefwoorden gecategoriseerd, en doe dat nu meteen ook voor nieuwe sites en trefwoorden die ik aan de tool toevoeg. Zo kan ik straks met terugwerkende kracht allerlei statistieken trekken uit de gemeten resultaten.

Momenteel kan je enkel meekijken naar de algemene en lokale fluctuaties. Maar ik heb nog veel meer interessante data in de database. Maar voor ik die vrijgeef moet alles wel kloppen en in balans zijn.

De database bevat momenteel meer dan genoeg lokaal gerichte zoekopdrachten om enigzins relevante data te kunnen tonen. Daarom is die functie nu beschikbaar gemaakt.

Maar ik heb bijvoorbeeld nog niet genoeg black-hat websites toegevoegd aan SEOradar.nl om daar nu al statistieken van vrij te geven. Het aantal is gewoon te klein.

Als jullie nog websites kennen met angstaanjagende backlink-profielen of dat soort dingen meer, mail mij dan gerust even via het contactformulier.

The following two tabs change content below.
Avatar

Kim Pittoors

Eigenaar bij Nethit
Gelukkige vader, Oprichter van Nethit.nl & SEOnieuws.com, Webdesigner, SEO specialist en Usability Freak. Gek op Linux en verslaafd aan scoren in Google.