Alt tekst in H1-tag telt mee als tekst

De H1 koptekst is een van de onderdelen die al jaren wordt gezien als een belangrijk onderdeel van SEO. Google heeft al aangegeven dat het gebruik van meerdere H1 kopteksten op een pagina allebei gelezen worden. En nu is ook duidelijk dat een alt-tekst of alt-attribuut van een afbeelding in een H1-tag meetelt als tekst die Google meeweegt.

Alt-tekst van afbeelding in een H1 kop

John Mueller, Webmaster Trends Analyst bij Google, heeft aangegeven dat een alt-tekst in een H1 koptekst ook dezelfde waarde krijgt als de normale tekst in H1 kop.

Wanneer je dus een afbeelding op een pagina plaatst en deze in de H1 kop staat, dan zal Google dit meer waarde geven dan wanneer de afbeelding los staat. Alle onderdelen die in een H1 koptekst staan krijgen namelijk iets meer waarde in Google.

John Mueller van Google bevestigt dat de alt-tekst van een afbeelding in een H1 kop meetelt als tekst.

Niet iedereen is verbaasd:

Bob Gladstein reageert niet verbaasd, volgens hem is dat al zeker sinds 2006 zo. Hij heeft het getest en denkt dat het zelfs toen al lang zo was.

SEO-tip: zet een goede afbeelding in de H1

Wanneer je ervan overtuigd bent dat de afbeelding veel toevoegt aan de pagina, dan kan je ervoor kiezen om deze in de H1 kop te plaatsen. Mijn advies zou zijn om dit alleen bij pagina’s te doen die nog helemaal niet scoren in Google en op deze manier een flinke boost kunnen krijgen. Wanneer de pagina na een tijd steady op de eerste pagina van Google staat, dan zou ik de afbeelding weer uit de H1 kop halen.

Bron: seroundtable.com/google-text-in-an-image-alt-attribute-h1

The following two tabs change content below.
eigenaar eRocket

Laatste berichten van Erik Hermeler (toon alles)